Саакашвілі пообіцяв повернутися до України одразу після першого туру виборів президента

13 березня 01:14

У ДПСУ пообіцяли не пропустити через кордон екс-президента Грузії, якому заборонено в'їзд в Україну.

 

Екс-президент Грузії і колишній голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі повідомив про наміри прилетіти до Києва наступного дня після першого туру виборів президента України.

"У мене є електронний квиток на 1 квітня цього року. З Варшави я лечу до Киэва, о 14.05 я планую приземлитися в Борисполі", - заявив Саакашвілі в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, що транслювалося ввечері у вівторок, 12 березня.

Саакашвілі скептично оцінив шанси чинного глави держави Петра Порошенка на вихід до другого туру, і висловив упевненість, що у зв'язку з цим Держприкордонслужба не виконуватиме його розпорядження.

"Цей квиток я взяв, бо впевнений: Порошенко не пройде у другий тур. І я більш ніж упевнений, що після цього жоден прикордонник не виконає наказ Порошенка не пускати мене до України", - пояснив екс-президент Грузії.

У свою чергу, в Держприкордонслужбі пообіцяли не пропустити Саакашвілі через кордон, так як в'їзд до України йому заборонено до 2021 року.

"Ця особа не є громадянином України, і немає підстав для її в'їзду до України на період до 2021 року", - пояснив офіційний представник ДПСУ Олег Слободян в коментарі "BBC Україна".

Нагадаємо, 12 лютого 2018 року Міхеїла Саакашвілі, якого президент Петро Порошенко в липні позаминулого року позбавив українського громадянства, видворили з України. Рішення було прийняте на тлі акцій протесту в Києві, які організовував Саакашвілі.

Політика затримали бійці спецпідрозділу ДПСУ в київському ресторані й уже через годину чартерним рейсом відправили до Варшави.

Після видворення з України ДПСУ на три роки заборонила Саакашвілі в'їзд до країни.

Саакашвілі пообіцяв знайти спосіб легально повернутися до Україниі відновити своє українське громадянство, а також подав судові позови проти МВС, ДПСУ та ДМС.