Саакашвілі пообіцяв перетворити Одесу в столицю Причорномор'я

30 травня 16:05

Новий губернатор вважає, що у Одеси немає конкурентів в чорноморському басейні, але потенціал довгий час не використовувався

 

Новопризначений губернатор Одеської області, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що має намір зробити з Одеси столицю Причорномор'я.

"Одеса – місто з самим невикористаним потенціалом. І це не слабкість, це унікальна можливість", - сказав Саакашвілі, звертаючись до місцевої влади Одещини під час свого представлення як голови ОДА.

За його словами, в чорноморському басейні немає міста, за потенціалом рівного Одесі.

Саакашвілі додав, що для нього стане честю працювати в Одесі і з одеситами.

Незадовго до призначення, Саакашвілі відгукнувся про Одещину як про важливий стратегічний регіон, частка якого в економіці країни становить майже третину. Тому, за його словами, успішні реформи в Одесі будуть означати незворотність реформ в решті України.

Представляючи нового голову ОДА, президент Порошенко зазначив, що однією з головних завдань для Саакашвілі стане деолігархізації. Також Саакашвілі буде активно працювати над боротьбою з корупцією, залученням інвесторів, розвитку інфраструктури регіону.

У п'ятницю, 29 травня, міністр екології України Ігор Шевченко повідомив про те, що Кабмін рекомендував президентові призначити Михайла Саакашвілі губернатором Одеської області. Також зазначалося, що Порошенко підтримав це рішення.

Читайте також: Прем'єр-ліга: результати матчів 21-го туру, відео голів, таблиця, бомбардири

У той же час, офіційна Грузія, де проти Саакашвілі відкриті кримінальні справи, раніше неодноразово висловлювала протест Україні проти призначення колишнього президента на державні посади.