Розшук Саакашвілі доручили поліції та СБУ

05 грудня 19:18

ГПУ оголосила політика в розшук після його звільнення в центрі Києва.

 

Національна поліція отримала доручення Генпрокуратури про оголошення в розшук лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі, якого звільнили прихильники після затримання правоохоронцями у центрі Києва.

"Слідчий ГПУ виніс постанову про оголошення в розшук підозрюваної особи – громадянина Міхеїла Ніколозовича Саакашвілі 21.12.1967 р.", - сказано в прес-релізі НПУ, поширеному увечері у вівторок, 5 грудня. При цьому в повідомленні не вказано, громадянином якої держави є розшукуваний.

Проведення розшукових заходів доручено поліції та Службі безпеки України.

У вівторок, 5 грудня, до екс-голови Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі затримали на даху будинку на вулиці Костьольній в Києві. Йому вручили підозра про сприяння повалення державної влади.

У вівторок, 5 грудня, до екс-голови Одеської ОДА, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі затримали на даху будинку на вулиці Костьольній в Києві. Йому вручили підозру про сприяння повалення державної влади.

Прихильники Саакашвілі заблокували автомобіль із ним на вулиці Трьохсвятительській. Пізніше вони зламали двері в мікроавтобусі й звільнили політика. Після цього Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук.

Як заявив генпрокурор Юрій Луценко під час прес-конференції, Міхеіл Саакашвілі вступив у змову з Сергієм Курченком і за його гроші організовував ряд акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні. Зокрема, мова йде про не менш 0,5 мільйона доларів США.

Сергій Курченко, якого також називали "фінансистом сім'ї" Віктора Януковича, втік з країни після Революції Гідності. Однак, його бізнес все ще функціонує на території України. Зокрема, з ним пов'язують медіа-групи UMH і компанію "Перспектива трейдгрупп". Остання займається імпортом російської нафти в Україні. У березні суд у Харкові у вироку вказав його в якості члена злочинного угруповання" екс-президента Віктора Януковича.