"Розкриті" агенти продовжують працювати в НАБУ - Ситник

17 квiтня 16:20

Трьом агентам було вручено повідомлення про підозру, однак запобіжні заходи не обрали.

 

Агенти Національного антикорупційного бюро, проти яких Генпрокуратура відкрила провадження, продовжують працювати в НАБУ, повідомив директор відомства Артем Ситник.

В інтерв'ю "Укрінформу" він розповів про те, що трьом агентам, серед яких Катерина Сікорська і Сергій Боярський, було вручено повідомлення про підозру, однак запобіжні заходи не обрали.

"Вони продовжують працювати в нашій команді, звичайно, з урахуванням того, що вже розкриті. Це дуже талановиті люди. Чим закінчиться ця справа - залежить не від нас", - сказав Ситник

Він також зазначив, що дії співробітників НАБУ повністю відповідали закону.

"Тому, я впевнений, - кожен з них готовий до судового розгляду. Чи піде Генпрокуратура на ризик і направить справи до суду? Не знаю. Я б на їх місці цього не робив. Але вирішувати їм. У принципі, наші співробітники готові до будь-якого розвитку подій", - заявив директор Бюро.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура розслідує справу щодо агента НАБУ Катерини Сікорської про пропозицію іншим агентом Сергієм Боярським хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

У грудні минулого року у Генеральній прокуратурі оприлюднили інформацію про деяких агентів НАБУ, опублікувавши їхні персональні дані в мережі. У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що розкривати інформацію про агентів Бюро небезпечно, враховуючи те, що вони вже встигли зробити.