Російські шовіністи прокоментували провокації у Львові

10 травня 09:00

Одіозні російські депутати-шовіністи прокоментували провокації з червоними прапорами, влаштовані на 9 травня у Львові.

 

Зокрема, глава комітету російської Думи у справах СНД ліберал-демократ Олексій Островський закликав покарати українських націоналістів.

«Такі вибрики, безумовно, не мають нічого спільного з політикою держави і не підтримуються офіційним Києвом. Я вважаю, що відповіддю на подібні вчинки повинні бути безкомпромісні дії правоохоронців і судової влади України. Дуже хочеться вірити, що всі механізми, які є в руках держави, будуть використані, щоб поставити цих покидьків на місце», - О.Островський в ефірі радіостанції
«Эхо Москвы». (Цього депутата у 2005 році ледь не позбавили недоторканності за бійку в парламенті.)

Не менш одіозний Костянтин Затулін назвав львівських націоналістів спадкоємцями фашистів. «Об'єднання «Свобода» зацікавлене оголосити про себе, все одно, яким способом. Цей рух є крайньою за політичними поглядами політичною структурою, подібною до (фашистської) Німеччини. Існування такого об'єднання в Україні - це дуже серйозний виклик українській владі, яка поки не продемонструвала здатності боротися з цим явищем, і змушена терпіти його існування», - сказав він.

Нагадаємо, 9 травня у Львові під час святкування Дня перемоги сталося кілька зіткнень. Незважаючи на заборону, представники радикальних сил спробували винести на вулиці червоні прапори, які асоціюються у Львові виключно з кривавою комуністичною окупацією. Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк подав у від ставку.