Російські пранкери опублікували псевдозапис розмови Макрона і Зеленського

25 квiтня 12:46

Згідно із записом, саме Макрон дзвонить Зеленському, хоча президент Франції не міг зателефонувати на помилковий номер. Також Елісейскій палац завжди проводить розмову за участі перекладача.

 

Російські пранкери Вован і Лексус опублікували аудіозапис, в якій вони нібито видали себе за новообраного президента України Володимира Зеленського, і від його імені подзвонили президенту Франції Еммануелю Макрона. Аудіозапис 15-хвилинного телефонного дзвінка була розміщена на YouTube в середу, 24 квітня, хоча точний час дзвінка невідомневідомий, повідомляє Reuters.

На записі чітко чути голос, схожий на Макрона, але згідно розмови саме президент Франції дзвонить Зеленському. Однак проблема в першу чергу в тому, що представники держав ніколи не розмовляють по телефону наодинці. Протокол вимагає перекладачів з обох сторін, навіть якщо обидва лідери можуть вільно спілкуватися одныєю мовою. Також президент Франції не міг подзвонити по хибному номеру, оскільки телефонної розмови між вищими посадовими особами передує цілий ряд обов'язкових процедур, і готується така бесіда не менш ретельно, ніж очні переговори.

Один з жартунів, що видавав себе за Зеленського, пожартував, що його 73% голосів на українських виборах нагадують результати виборів президента Росії Володимира Путіна. У відповідь Макрон зазначив, що Україна не була схожа на Росію, принаймні, в одному відношенні.

У цілому учасники діалогу обговорюють перемогу Зеленського на виборах і можливе кримінальне переслідування Петра Порошенка, якщо у його діях на посаді президента будуть виявлені порушення. Також учасники діалогу обговорили ситуацію в Донбасі.

Повна розшифровка діалогу:

Макрон: Вітаю, пане президент. Мої вітання. Я дзвоню тобі, щоб сказати я щиро радий твоїй перемозі, і як ми всі раді за Україну і за тебе особисто.

Зеленський-пранкер: Спасибі, що подзвонили мені, пане президент. І ви зробили це першим зі світових лідерів, і спасибі за ту минулої нашу зустріч у Парижі. Це честь для мене. Мене зараз переповнюють емоції, тому що це просто приголомшлива підтримка – 73 відсотка українців – це просто неможливо!

Макрон: Ви повинні насолодитися цим моментом в колі сім'ї, з друзями. І повноцінно пережити цей момент, тому що вже з завтрашнього дня на ваші плечі ляже тягар відповідальності. І це дуже важливий момент. Скористайтеся ним. Я розумію, що 73% – це означає, що дуже багато українців висловлює вам свою довіру, це було важливо для них. І стосовно того, про що ми говорили з вами про боротьбу з корупцією, про Мінський формат – я ще раз вас запевняю, що ми зробимо все, я зроблю все можливе, щоб підтримати вас і в Мінському форматі, і в боротьбі з корупцією.

Зеленський-пранкер: Велике спасибі за підтримку. 73 відсотки – я відчуваю себе як Володимир Путін, у нього такі ж результати. Хаха.

Макрон: Ха! Так, але мені це бачиться, в твоїй країні система по-іншому працює. Тому це виглядає більш природно. І поки що ти всіх своїх опонентів не посадив в тюрму.

Зеленський-пранкер: Насправді, з урахуванням того, яку інформацію отримали наші ЗМІ про Порошенка, я вже сумніваюся, що він найближчим часом не опиниться на лаві підсудних. Але це буде вирішувати суд, природно.

Макрон: Так, але я чув, що він уже визнав твою перемогу, і таким чином інститути передачі влади будуть працювати стабільно. І це допоможе тобі швидше приступити до повноважень.

Зеленський-пранкер: Я сподіваюся, що все станеться мирно і Порошенко зробить все в рамках закону. Але я хотів би попросити Францію: якщо Порошенко виявиться винним у корупційних злочинах і якщо він втече до Франції – було б чудово, якщо б Франція його видала. Якщо звичайно буде рішення суду.

Макрон: Я не думаю, щоб першою країною, куди б він поїхав, була Франція. Не хвилюйтеся. Хотілося б, щоб наші команди скоріше зв'язалися, міністри закордонних справ, як тільки він буде призначений. Щоб ми змогли визначити, що ми могли б просувати в найближчій перспективі.

Зеленський-пранкер: Я б хотів свій перший міжнародний візит здійснити у Францію і зустрітися з вами. Я б хотів приділити час, моїх майбутніх п'яти років, основної мети – я хочу, щоб перестали гинути люди як з одного, так і з іншого боку.

Макрон: Чудово! Як я тобі вже обіцяв, все свій вплив у рамках Мінського процесу використовую, щоб допомогти тобі в цьому і, як ми говорили, вже зараз є для цього спеціальний момент, момент можливості. І ми повинні використати його в рамках Нормандського формату. Скажи, коли ти будеш готовий до приїзду в Париж і ми все це зможемо обговорити.

Зеленський-пранкер: Відмінно. І я впевнений, що нам необхідно піти на діалог з Росією. На жаль, правда, що Порошенко відмовився виконувати деякі положення Мінських домовленостей. Але я вважаю, що нам потрібен компроміс. Колишня політика була неефективною, вона лише розпалювала ворожнечу всередині України і заважала єднанню Європи.

Макрон: І я вважаю, що ти на 100 відсотків правий. І ти маєш вагомі підстави для того, щоб так вважати. Тому, дорогий Володимире, ти можеш розраховувати на мою підтримку.

Зеленський-пранкер: Дякую. Я хочу, щоб і Україна, і Франція, і Німеччина, і Росія співпрацювали разом як в старі докризові часи, щоб в Європі збереглася стабільність і процвітання. В Україні, звичайно, багато хто може не розділяти мою позицію, але я вважаю, що головний ворог у нас не Росія, а міжнародний тероризм, що сьогодні ми і побачили в черговий раз (маються на увазі теракти на Шрі-Ланці).

Макрон: Я хотів би ще раз нагадати, що як тільки ти будеш готовий, я готовий в Парижі організувати зустріч Нормандського формату для того, щоб все це обговорити. Я дуже радий, що я був першим, хто тебе привітав і хочу, щоб ти міг відсвяткувати перемогу і скористався цим моментом. Мені дуже приємно, я відчуваю великий ентузіазм у зв'язку з твоєю перемогою.

Зеленський-пранкер: Дякую. Хочу сказати, що все-таки для Мінського формату пан Порошенко був не дуже гарною фігурою. Я думаю, що він просто тягнув укладення мирного договору і завершення цього страшного конфлікту.

Макрон: Я згоден з тобою, і сподіваюся на тебе, що ти докладеш усіх зусиль, щоб це зробити, нарешті це. Бажаю тобі чудового неділі і чудово відсвяткувати перемогу.

Зеленський-пранкер: Вам теж чудовою Великодня. Я піду пити шампанське, і сподіваюся, що сьогодні я не буду таким п'яним, яким зазвичай буває містер Порошенко.

Макрон: ХАХА! ХАХА! Я тебе також вітаю з наступаючою Пасхою, всього доброго, ще раз вітаю.

Зеленський-пранкер: Мерсі боку, Vive la France.

Макрон: Мерсі, Володимир, Дякую (по-російськи).

В адміністрації президента Франції Макрона відмовилися коментувати відео, додавши, що не можуть підтвердити або спростувати його справжність.

Як повідомив Володимир Зеленський у неділю ввечері президент Франції Еммануель Макрон ще в той же день привітав його з перемогою на виборах президента України.

Нагадаємо, в 2016 році російський пранкер Володимир Кузнєцов під ніком "Вован" опублікував аудіозапис, в якій розмовляє з президентом Петром Порошенко від імені президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва, обіцяючи залагодити питання з купівлею його липецької фабрики. За даними Адміністрації президента, до провокації з "пранком" Порошенко причетні спецслужби РФ і співробітники МЗС Киргизстану.