Російська балерина Волочкова виходить з лав "Єдиної Росії " через Ходорковського

02 лютого 21:01

Російська балерина Анастасія Волочкова заявила, що виходить з партії "Єдина Росія". Про це вона написала 2 лютого на своїй сторінці в "Живому журналі".

 

Волочкова розповіла, що після тижневих роздумів вирішила залишити "Єдину Росію", в яку "вступила в 2003 році з доброї волі і при здоровому розумі".
За її словами, колись її "під соусом" треба, значить, треба "вмовили підписати листа проти Ходорковського".
"Текст не показували, просто сказали, що потрібно підтримати ідею, що ті, хто вкрали в народу, повинні бути покарані. Я-то завжди думала, що ми - партія, але виявилося, що мене просто використовували весь цей час", - написала вона в своєму блозі.
Незадовго до цього в інтерв'ю "Радіо Свобода" Волочкова заявила, що, "може бути, це та причина", за якою вона хоче вийти з "Єдиної Росії".
"Тому що там неправда, і тому що мене просто обдурили. Насправді я дуже поважаю Ходорковського, тому що він дуже велику увагу приділяв і людям, і дітям, і мені дуже шкода маму Ходорковського", - сказала вона.
Ім'я Волочкової значилося в списку підписантів звернення діячів культури, науки і спорту, що було опубліковане в 2005 році в газеті "Известия" у зв'язку з вироком екс-керівникові ЮКОСа. У цьому листі висловлювалася повна солідарність з вироком.
Балерина дала зрозуміти, що не має наміру "підтримувати цю брехню, що сьогодні нам на вуха вішає наша ж влада".
За словами Волочкової, усі ці роки вона проявляла в партії ініціативу, займалася благодійними проектами і, зокрема, хотіла створити мережу дитячих шкіл творчого виховання, однак підтримки в "ЄР" не знайшла.
"Ходила по кабінетах вищих керівників партії, просила підтримки, шукала розуміння. Кивали головою, погоджувалися, що це потрібно і ... зникали. Оголошували тільки, коли потрібно було кудись сходити, показатися на фоні партійних банерів", - написала Волочкова в своєму блозі.
Серед інших причин, що спонукали її залишити лави єдиноросів, Волочкова назвала конфлікт з керівництвом Краснодарського краю, яким, за її словами, закінчилася її участь у виборах мера Сочі.
В останній день реєстрації кандидатів на цей пост у квітні 2009 року місцевий виборчком відмовився зареєструвати Волочкову. У її документах не була зазначена дата народження і відомості про доходи, заявили тоді у виборчій комісії.
Сама Волочкова уточнила, що її дата народження не була зазначена на банківській квитанції про внесок виборчої застави, назвавши причину відмови безглуздою і незаконною.
За матеріалами: BBC Russian