Росіян на інавгурацію Зеленського не запросили

17 травня 19:05

МЗС розіслало запрошення представникам держав, які є друзями і партнерами України.

 

Українська сторона не надсилала запрошення на інавгурацію Володимира Зеленського офіційним особам Російської Федерації через недружню політику Кремля, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Російська Федерація не була запрошена на заходи з нагоди інавгурації", - заявила офіційний представник українського зовнішньополітичного відомства Катерина Зеленко в коментарі інформагентству "Інтерфакс-Україна" увечері в п'ятницю, 17 травня.

Вона пояснила, що МЗС розіслало запрошення представникам тих держав, які активно співпрацюють з Україною, є "партнерами і друзями".

Раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін не отримував запрошення на інавгурацію Зеленського, а також ухилився від відповіді на питання, чи вітатиме російський президент нового президента України зі вступом на посаду.

Як повідомлялося, Верховна Рада затвердила 20 травня датою інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського. Церемонія розпочнеться о 10:00 в сесійній залі парламенту.

Свою участь в офіційних заходах вже підтвердила президент Литви Даля Грібаускайте. НАТО представлятиме помічник генсека Альянсу Алехандро Алваргонзалес, Євросоюз відправить до Києва віце-президента Єврокомісії Мароша Шевчовича.

Детальніше про процедуру читайте в матеріалі DT.UA "Як проходитиме процедура вступу Зеленського на посаду президента".