Росія відтягує дату зустрічі глав "нормандської четвірки" — Пристайко

08 жовтня 01:24

Глава МЗС не бачить зацікавленості Путіна в процесі.

 

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що не бачить зацікавленості Росії в зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки", тому вона шукає нові підстави для того, щоб зустріч лідерів чотирьох країн у нормандському форматі не відбулася. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"На сьогоднішній момент я не бачу зацікавленості Росії у зустрічі (лідерів країн нормандської четвірки. - ред.) принаймні на даний момент зустріч відкладається далі й далі", - сказав Пристайко.

Він нагадав, що коли французькою стороною була запропонована дата зустрічі 16 вересня, а в Росії на це заявили про "технічну неможливість Путіна приїхати".

Зараз же, за його словами, пропонуються нові дати, але Росія досі не відповіла.

"Зараз три лідери - наш президент, французький і німецький канцлер готові. Пропонується новий набір дат. Поки що, до цих пір ми не чуємо від Росії готовність зустрітися в цьому форматі саміту", - повідомив глава МЗС.

"Якщо ми знайдемо у всіх цих різних підходах якусь середню точку, де зможуть зустрітися всі наші інтереси, це буде найкраще, що ми зможемо отримати від зустрічі чотирьох осіб, які очолюють чотири держави", - резюмував Пристайко.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала провести зустріч глав нормандської четвірки в Парижі.