Росія назвала рішення "ДНР" щодо псевдовиборів "вимушеною мірою"

17 вересня 22:29

Бойовики вирішили провести фейкові вибори нібито через порушення мінських угод з боку Києва.

 

Росія розглядає рішення бойовиків "ДНР" про проведення псевдовиборів як "вимушену міру", заявила офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова.

"Виходимо з того, що ми розуміємо цей крок. Ми розглядаємо цей крок "донецької влади" як вимушений і як викликаний порушеннями з боку офіційного Києва положень мінських домовленостей і, за великим рахунком, імітацією їх виконання, насамперед в частині здійснення односторонніх кроків у питаннях політичного врегулювання, а не на основі прямого діалогу між Києвом і Донбасом", - заявила Захарова.

Минулого тижня президент Росії Володимир Путін зажадав введення в дію закону про особливий статус "ДНР" і "ЛНР". Тоді він заявив, що зміни до Конституції України і закону про місцеві вибори повинні були узгоджуватися з бойовиками.

Верховна Рада прийняла закон про місцеві вибори, який виключає участь політичних блоків, а також передбачає, що вибори не відбудуться на частині Донбасу та Криму. Згідно йому місцеві вибори повинні відбутися 25 жовтня.

Незважаючи на це бойовики "ЛНР" вирішили "призначити" місцеві вибори на 1 листопада, а в
"ДНР" - 18 жовтня.

Президент Петро Порошенко відреагував на псевдовибори "ДНР" закликавши продовжити і розширити санкції проти Росії.