РНБО відклала розгляд законопроекту про деокупацію ОРДЛО

10 липня 19:26

У "Народному фронті" заявили про необхідність додаткових консультацій.

 

Розгляд законопроекту про деокупацію та реінтеграцію Донбасу відклали для проведення додаткових консультацій, повідомив член парламентської фракції "Народного фронту", голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський після засідання РНБО у понеділок, 10 липня.

"Розгляд проекту закону відкладено. Необхідні додаткові консультації у зв'язку з серйозністю законопроекту", – пояснив політик, повідомляє "Українська правда".

Раніше 10 липня голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що проект закону про деокупації та реінтеграції Донбасу вже розроблений, але ще не узгоджений.

Нагадаємо, 13 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні слід завершувати антитерористичну операцію на Сході України і переходити до нового формату захисту від російської гібридної агресії.

Наступного дня президент Петро Порошенко повідомив, що доручив розробити законопроект про реінтеграцію Донбасу, який передбачає низку заходів щодо повернення окупованих територій України.

За словами спікера Андрія Парубія, новий закон передбачає створення єдиного оперативного штабу для керування силовими підрозділами та законодавче закріплення за ОРДЛО статусу окупованої території.

Детальніше про анонсовані законопроекти про "новий формат АТО" та реінтеграцію Донбасу читайте у статті віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд "Гібридний патріотизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".