РНБО України ввела санкції щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України

02 травня 19:55

Санкції вводяться на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України.

 

Рада нацбезпеки і оборони України на засіданні підтримала питання введення персональних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо юридичних та фізичних осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували відповідні рішення, повідомляє прес-служба РНБО.

"Санкції вводяться за ініціативи Кабінету міністрів України, Служби безпеки України, Національного банку України на три роки або безстроково щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до російської агресії проти України, до підготовки та проведення незаконного голосування в окупованому Криму в рамках виборів президента РФ, представників російської окупаційної адміністрації в Криму, бойовиків російських збройних формувань на окупованій території Донецької і Луганської областей тощо", - йдеться в повідомленні.

"Також введені санкції щодо осіб, причетних до інформаційної та кіберагресії проти нашої країни, до протиправних дій проти громадян України, які незаконно утримуються в Росії, депутатів Державної Думи і членів Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації тощо. Крім того, було продовжено дію санкцій, застосованих у попередні роки", - додали в прес-службі РНБО України.

Раніше, у ході РНБО Порошенко заявив, що Україна виходить зі складу координаційних органів СНД. Порошенко впевнений, що Україні "нема чого робити" в координаційних органах СНД, оскільки їхні дії координуються країною-агресором.

Нагадаємо, що 6 квітня США ввели санкції проти 36 фізичних осіб і компаній з "кремлівського списку". У перелік потрапили сім олігархів, 17 високопоставлених чиновників , а також 12 державних та приватних компаній. У той же день Петро Порошенко повідомив про те, що Україна синхронізує санкції зі Сполученими Штатами Америки.

"Вільний світ і надалі зміцнює свою коаліцію проти Москви, за чіткого лідерства Вашингтону і на основі потужної трансатлантичної єдності та спільних цінностей", - заявив президент.