РНБО не розглядала можливість обмеження поставок електроенергії в Крим

29 грудня 13:27

Турчинов ухильно відповів на питання про призначення засідання з цього приводу.

 

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України готова допомогти Кабінету міністрів "визначитися" з питання поширення торговельної блокади Криму на постачання електроенергії, але остаточне рішення – за Кабміном, заявив глава РНБО Олександр Турчинов.

Так Турчинов відповів на питання про те, на коли заплановано розгляд на РНБО питання про постачання Криму електроенергією.

"Це питання знаходиться в компетенції Кабінету міністрів України, а якщо Кабміну буде потрібно допомогти визначитися з питання поставок, то я не бачу в цьому (проведенні засіданні РНБО – ред) проблеми", - сказав він.

Читайте також: Кримський енергоміст зможе забезпечити не більше 4% потреб півострова в електроенергії

Раніше, 21 грудня президент Петро Порошенко заявив, що питання про постачання електроенергії з материкової України на територію анексованого Криму буде винесене на одне із засідань Ради національної безпеки і оборони. "Після аналізу буде прийнято остаточне рішення з урахуванням національних інтересів України", - сказав він.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк також заявляв, що питання обмеження або продовження поставок електроенергії в Крим може зважитися "виключно за рішенням РНБО".

Підписання нового контракту на 2016 рік на постачання електроенергії в Крим залежить від рішення Кабміну і РНБО, заявляв міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
"Підписання нового контракту чи ні – це політичне питання. Переконаний, що буде проведено засідання РНБО і прийнято рішення Кабміном, і ми будемо його виконувати", - зазначав він.

Кабінет міністрів офіційно ввів торговельну блокаду окупованого півострова, заборонивши будь-які поставки товарів і послуг до/з Криму. При цьому, обмеження не поширюються на експорт електроенергії.