РФ згодна пустити на свої КПП українських прикордонників і ОБСЄ з відновленням перемир'я

02 липня 21:07

Росія підтвердила свою готовність розмістити на деяких пунктах пропуску на кордоні з Україною українських прикордонників та спостерігачів ОБСЄ.

 

Министры закордонних справ України, Німеччині, Франції і Росії в середу підтримали ідею відправки українських прикордонників і спостерігачів на російські КПП, повідомив на прес-конференції в середу, 2 липня глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер.

""Ми вітаємо готовність Росії дозволити українським прикордонникам доступ до прикордонних пунктів, і ми просимо ОБСЄ також використовувати (можливості - ІФ) спостерігачів на цих пунктах", - заявив він.

Росія підтвердила свою готовність розмістити на деяких пунктах пропуску на кордоні з Україною українських прикордонників та спостерігачів ОБСЄ.

- Україна готова піти лише на двостороннє припинення вогню при моніторингу ОБСЄ

"Звичайно, це все діє на період припинення вогню. Це все стане можливим тільки після того, як припинення вогню буде узгоджено і оголошено", - заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Берліні.

Він висловив вдячність за підтримку цієї ініціативи главами МЗС, які брали участь у переговорах.

"Як тільки припинення вогню буде оголошено, ми внесемо проект рішення постійна Рада ОБСЄ, який буде уповноважувати таке розгортання, таке направлення спостерігачів на КПП, і ми вдячні нашим колегам по сьогоднішній зустрічі за те, що вони обіцяли активно підтримати таке рішення постійної Ради ОБСЄ", - підкреслив міністр. !zn

Читайте також:

ОБСЄ створила контактну групу з українсько-російської кризи

В "ДНР" готові провести переговори про припинення вогню

Лавров підтримав пропозицію про зустріч 2 липня у Берліні глав МЗС РФ, ФРН, Франції та України