Режисер скандального фільму про Україну Олівер Стоун захотів бути кумом Путіна

20 липня 21:30

Стоун попросив Путіна в ході нового великого інтерв'ю з лідером Кремля стати хрещеним батьком своєї 22-річної доньки.

 

Автор чергового скандального фільму про Україну, американський кінорежисер Олівер Стоун вільно чи мимоволі відкрив завісу над справжніми цілями своєї кінодіяльності.

Оскароносний режисер, який є успішним кінематографістом, в житті людина без особливих принципів, яка пройшла від правих поглядів до повного визнання лівої ідеї. Його метання відображаються і в його фільмах, які, маючи докумнтальную основу, проте, такими не яляются, тому що створюються в догоду комусь або чомусь. І якщо простежити його нібито відверті інтерв'ю з першими особами (Фідель Кастро, про якого він зробив кілька фільмів, Путін, Уго Чавес та інші), то можна спостерігати, що позиція його комфортна для його візаві, він ніколи не задає гострих питань і показує події виключно на догоду їм. Документальність тут полягає тільки в тому, що зняті не актори. І якщо колись Стоун знімав по-справжньому талановиті і гострополітичні фільми, то зараз 72-річний режисер бачить свою мету в тому, щоб бути якомога ближче до сильних світу цього.

Скандальний фільм, названий для українського прокату, який не відбувся, "Відкриваючи Україну", викладає виключно російську і проросійську точку зору на події в Донбасі. Однобокість і маніпуляція, а то й відверта брехня, властиві й іншим фільмам Стоуна про Україну, які він випускає зараз постійно, дуже яскраво демонструють його прихильність кремлівській пропаганді і прагнення змінити погляд світової спільноти на Путіна і його сателітів в Україні, спотворюючи справжню історію взаємин Росія-Україна. Це так явно помітно, що викликає сумніви в порядності зйомок, не кажучи вже про те, що нібито спроба розібратися в тому, що відбувається в Україні, зводиться до звинувачення українців у праві захищати свою країну, її цілісність і її право обирати свій шлях і кон'юнктурному замовленні, хоч і завуальовану.

Сам кремлівський лідер настільки симпатичний Стоуну, що він попросив Путіна в ході нового великого інтерв'ю стати хрещеним батьком своєї 22-річної доньки. Те, що він сам зараз буддист, доросла і цілком самостійна у релігійних уподобаннях дочка, не православна (Стоун походить з родини мало віруючих єврея і француженки-католички, які віддали сина в євангелістську школу), для нього не перешкода. Головне - стати кумом лідера могутньої країни. А підігнати під потрібний формат можна все - як фільми, так і власну дочку.

Прес-служба Кремля опублікував стенограму бесіди. Цей момент виглядав так.

"О. Стоун: А скільком дітям Ви є хресним батьком?

Ст. Путін: Я не буду називати число, але кілька людей.

О. Стоун: Це 100? 300?

Ст. Путін: Ні, Ні, ну що ви, звичайно ні. Одиниці.

О. Стоун: В такому випадку я попросив би вас стати хрещеним батьком моєї дочки.

Ст. Путін: Вона хоче бути православною?

О. Стоун: Ми зробимо її.

Ст. Путін: Але треба її запитати.

О. Стоун: Якщо тільки вона буде перебувати в церкві.

Ст. Путін: Звичайно. Скільки їй років?

О. Стоун: 22 роки.

Ст. Путін: Вона має відношення до якоїсь конфесії?

О. Стоун: Так, вона віруюча, вихована в християнській традиції"...

11 липня телеканал "112 Україна" анонсував показ фільму "Відкриваючи Україну" ("Нерозказана історія України"), у якому буде йти мова про російську агресію в Донбасі, яку автори стрічки називають "громадянським конфліктом". Продемонструвати фільм на телеекрані планувалося 16 липня. Героями фільму є сам Медведчук та його кум – лідер країни-агресора, президент РФ Володимир Путін, а знімав її так званий "режисер" Олівер Стоун, на рахунку якого вже є один хвалебний фільм про Путіна. При цьому стрічка не має прокатного посвідчення в Україні, тобто її показ був би незаконним.