Рева назвав умови своєї відставки з посади голови Мінсоцполітики

10 жовтня 23:16

Міністр соцполітики підкреслив, що рішення про його призначення було політичним.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева не виключив, що Верховна Рада підтримає рішення профільного комітету про його звільнення. В іншому випадку, він висловив готовність скласти повноваження після обрання наступного складу парламенту і формування нового уряду.

"Буде рішення Верховної Ради - значить звільнять. Не буде рішення - працюватиму до тих пір, коли настануть вибори, а перед новообраною радою Кабінет міністрів складає повноваження сам", - заявив Рева в ефірі телеканалу "112. Україна" увечері в середу, 10 жовтня.

Очільник Мінсоцполітики констатував, що рішення про призначення та звільнення міністрів є політичними, підкресливши, що готовий підкоритися волі депутатів.

"Усе, що має початок, має й кінець. Рішення в даному випадку приймає політичний орган – Верховна Рада. На міністрів Кодекс законів про працю не поширюється, нас призначили політичним рішенням, і нас звільняють", - підсумував Рева.

Нагадаємо. 6 вересня комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав проекти постанов про визнання незадовільною роботи Міністерства соцполітики і відставку Андрія Реви з посади міністра.

Андрій Рева очолив Міністерство соціальної політики в уряді Володимира Гройсмана у квітні 2016 року. З 2005 року Рева працював у Вінницькій мерії на посаді заступника міського голови. Мером міста тоді був Гройсман.