Регламентний комітет Ради затвердив зняття повноважень з депутата Журжія

05 вересня 17:42

Він вирішив скласти їх через відсутність реформ, які б полегшили життя українському бізнесу.

 

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту та організації роботи розглянув та затвердив подання народного депутата, члена парламентської фракції "Самопоміч" Андрія Журжія про припинення депутатських повноважень. Відповідне повідомлення народний обранець опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Регламентний комітет щойно розглянув мою заяву та затвердив подання про дострокове припинення повноважень народного депутата", - написав він.

Своє рішення Андрій Журжій пояснив тим, що, на його думку, в передвиборний рік парламент не наважиться на проведення важливих економічних реформ.

Він також констатував регрес у реформах, спрямованих на поліпшення інвестиційного клімату в країні. Зокрема, наголосив на тому, що в Україні досі не проведені податкова та митна реформи, не запроваджено податок на виведений капітал, не ліквідовано єдиний соціальний внесок і не знижено фіскальне навантаження на заробітну плату, не ліквідовано податкову міліцію та економічні департаменти СБУ та НПУ.

"У таких умовах ефективне виконання мною депутатських обов'язків є неможливим", - підкреслив Журжій.

Якщо Верховна Рада підтримає дострокове припинення депутатських повноважень Журжія, його місце у фракції займе Юлія Вусенко (№36 у виборчому списку "Самопомочі"), яка є депутатом Луцької міської ради.

У листопаді минулого року член парламентської фракції "Самопоміч" Альона Бабак написала заяву про дострокове складення мандата, проте парламент досі не розглянув її.