"Регламент не дозволяє" — Парубій на вимогу Зеленського скликати позачергове засідання

17 липня 16:55

Спікер рекомендував президенту переписати звернення.

 

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що регламент парламенту не дозволяє скликати позачергове засідання, як того просить президент Володимир Зеленський, і рекомендує йому переписати звернення.

Як Голова Верховної Ради України неухильно дотримуюсь чинного законодавства. До чого закликаю усіх посадовців. Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено Законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період МІЖ пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України", - написав голова парламенту у Facebook.

Він додав, що останнє пленарне засідання 10 сесії Верховної Ради України VIII скликання, відповідно до календарного плану, відбулося 12 липня, тому у нього є єдина передбачена законодавством можливість – скликати на вимогу Президента України позачергову сесію Верховної Ради України.

"Звернувся до Президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону", - додав спікер.

Нагадаємо, 17 липня президент Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради України Андрія Парубія з листом про скликання позачергового засідання парламенту для розгляду трьох законопроектів, які необхідно терміново прийняти.

Водночас Верховна Рада восьмого скликання провела останнє засідання минулого тижня, 12 липня, а в неділю, 21 липня, повинні відбутись позачергові вибори до парламенту, який розпущений за указом президента Зеленського.