«Регіонали» впевнені, що в КСУ в опозиції шансів мало

08 липня 11:27

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає безперспективним звернення до Конституційного суду з приводу неконституційності пенсійної реформи через відсутність у сесійній залі належної кількості депутатів під час ухвалення закону.

 

Про це О. Єфремов заявив у п'ятницю, 8 липня, на брифінгу, коментуючи відповідні слова голови Верховної Ради Миколи Томенка.

О. Єфремов зауважив, що звернення до КС є правом депутатів. «Але я знаю зі свого досвіду: коли ми були в опозиції, ми подавали відповідні заяви до Конституційного суду, але я знаю, як складно довести питання, що містяться в цій заяві», - сказав він.

За словами О. Єфремова, довести відсутність депутатів у залі дуже складно, оскільки відбувається їх постійне переміщення. «Це безперспективно», - сказав він.

Нагадаємо, що М. Томенко заявив, що за ухвалення пенсійної реформи проголосувало 248 народних депутатів, однак, згідно з письмовою реєстрацією, у сесійній залі знаходилося всього 143 депутата. За словами М. Томенка, це є дуже важливим аргументом при зверненні до Конституційного суду.