Разумков підписав закон про скасування депутатської недоторканності і направив його Зеленському

03 вересня 20:53

Законопроект, який передбачає внесення змін до ст. 80 Конституції, був схвалений у другому читанні 3 вересня.

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у вівторок, 3 вересня, підписав законопроект про внесення змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Згідно з інформацією, опублікованій на офіційному сайті Верховної Ради, проект закону №7203 відправлений на підпис президенту.

3 вересня Верховна Рада України, як і прогнозувало DT.UA, внесла зміни до статті 80 Конституції України, яким скасувала депутатську недоторканість із 1 січня 2020 року. Рішення підтримали 373 депутати – представники усіх депутатських фракцій, за винятком "Опозиційної платформи – За життя".

На першій сесії Верховної Ради дев'ятого скликання 30 серпня народні депутати в першому читанні схвалили проект закону №7203 про внесення змін до ст.80 Конституції України, внесений до парламенту ще 8-го скликання п'ятим президентом України Петром Порошенко.

У червні 2018 року Конституційний суд України надав висновок щодо відповідності цієї ініціативи вимогам ст.157 і ст.158 Основного закону, однак попередня Верховна Рада його так і не проголосувала.