Разом з Абромавичусом пішла у відставку і його команда в МЕРТ

04 лютого 09:16

Слідом за міністром економіки України Айварасом Абромавичусом подала у відставку перший заступник міністра Юлія Ковалів, яка пропрацювала в міністерстві більше півроку.

 

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів вирішила подати у відставку. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі в мікроблозі Twitter в четвер, 4 лютого.

"Перший заступник Юлія Ковалів йде разом з рештою командою", - сказано в ньому.

У міністерстві Ковалів координувала реформу антимонопольного законодавства, роботу з донорами та залучення інвестицій в Україну.

Кабінет Міністрів у червні 2015 призначив Юлію Ковалів першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі.

3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус заявив про рішення подати у отставку після 14 місяців роботи.

Міністр підкреслив, що його рішення не емоційне, воно викликане тим, що при існуючій системі він і зібрана ним команда не може бути ефективною, так як на неї чиниться дуже великий тиск.

Після заяви Абромавичуса про намір піти у відставку заявили заступники міністра Юлія Клименко і Максим Нефьодов, а також торговий представник України Наталя Микольська.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з Айварасом Абрмавичусом і запропонував йому залишитися на посаді міністра.