Радник Зеленського Єрмак розповів про відносини з Богданом

11 лютого 00:47

Єрмак заявляє, що виконує прямі доручення Зеленського.

 

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив, що не конкурує з керівником Офісу президента Андрієм Богданом. Про це він повідомив в інтерв'ю на одному з телеканалів, відповідаючи на питання про ймовірний конфлікт із главою ОП.

"Мені здається, це трохи некоректне питання. У нас немає ніякої конкуренції, я прийшов з президентом в команду, я працюю, безпосередньо виконуючи доручення президента. І я можу вам сказати, вважаю це правильним і це моя позиція: у мене з усіма членами команди поважні робочі відносини", - сказав Єрмак.

Відповідаючи на питання про те, наскільки єдина команда Зеленського, Єрмак навів приклад останньої зустрічі президента з фракцією "Слуги народу" напередодні початку голосування щодо правок в законопроект про ринок землі.

"Я в черговий раз побачив, що людиною, навколо якої сьогодні дійсно збираються всі сили і який є ось цим магнітом, є президент. Тому я вам можу сказати, що навколо президента сьогодні знаходяться ті люди, які дійсно прийшли з президентом, це різні люди, але їх всіх об'єднує одна людина. Це дуже важливо", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 1 лютого на Банковій відбулася перша велика співбесіда з потенційними міністрами і віце-прем'єрами оновленого уряду. За даними ЗМІ, з потенційними кандидатами розмовляли президент Володимир Зеленський, його помічники Сергій Шефір та Андрій Єрмак і прем'єр Олексій Гончарук.

Читайте також: Голова ОП Богдан написав заяву про відставку — ЗМІ

Невдоволення діяльністю Кабміну у Зеленського висловлювали давно, але запланована на грудень велика ротація так і не відбулася – питання поставили на паузу. "Проблема не в тому, щоб когось відправити у відставку, а у питанні: "хіба є на кого міняти?"", - пояснювали в "Слузі народу".

За даними DT.UA, жорстку позицію зайняв прем'єр-міністр Олексій Гончарук, який відмовився вносити подання про відставку окремих міністрів. При цьому Гончарук підкреслив, що якщо президент хоче, може змінювати своїх – міністра закордонних справ і міністра оборони.

Допомогти прем'єру стати більш "поступливим" міг би скандал з публікацією аудіо наради з керівництвом НБУ і економічного блоку Кабінету міністрів. Але все закінчилося заявою Гончарука про відставку.

Прем'єр подав президенту, хоча за Конституцією повинен був подати до Верховної Ради, президент відставку Гончарука "не прийняв". За даними джерел DT.UA Зеленський не планує відправляти Гончарука у відставку. А комбінація з подачею заяви "не за адресою" потрібна була для того, щоб погасити хвилю зі скандалом.