Рада призначила Пасенюка суддею КСУ

03 листопада 12:16

Верховна Рада призначила Олександра Пасенюка суддею Конституційного суду.

 

За відповідну постанову у четвер, 3 листопада, проголосували 249 депутатів. Всього голосували 259 депутатів. Два бюлетеня було визнано недійсними.

В даний час О.Пасенюк обіймає посаду голови Вищого адміністративного суду, хоча його повноваження закінчилися ще в 2009 році.

Під час обговорення його кандидатури депутат Сергій Соболєв (БЮТ-«Батьківщина») нагадав, саме за поданням О.Пасенюка «колядник» Ігор Зварич став суддею Львівського апеляційного адміністративного суду.

При цьому С.Соболєв заявив, що опозиція не буде голосувати за О.Пасенюка.

Виступаючи з трибуни ВР, О.Пасенюк зазначив, що кожен суддя мріє завершити свою кар'єру у Конституційному суді, на що депутати йому зауважили, що КСУ - це місце для не пенсіонерів, а для активної роботи.

Як повідомлялося, під час голосування в Раді вибухнув скандал. Так, член фракції НУНС Володимир В'язівський повідомив, що під час голосування бюлетенями народний депутат від Народної партії Юрій Литвин «підійшов до урни і вкинув у неї купу акуратно складених бюлетенів».

«Я не знаю, що він намагався зробити, але знаю, що це протиправні дії, оскільки він вкинув цілу купу бюлетенів», - зазначив В.В'язівський.