Рада закликала міжнародне співтовариство не визнавати виборів в окупованому Криму

01 березня 13:33

Президент РФ буде нелегітимним у разі голосування за нього на території окупованого Криму.

 

Верховна Рада звернулася до Ради Безпеки та Генеральної Асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу, НАТО, інших міжнародних організацій, парламентських асамблей, іноземних парламентів та урядів щодо незаконних "виборів" в окупованих Росією Криму. Проект постанови №7546 підтримали 255 народних депутатів.

"Проведення виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території України є незаконним, а отже, унеможливлює визнання їхніх результатів", - йдеться в документі.

У Раді нагадали, що ці так звані "вибори" були призначені нелегітимним парламентом Росії, "обраним" із врахуванням незаконного голосування в Криму у 2016 році.

У разі проведення голосування на тимчасово окупованій частині території України Рада просить міжнародне співтовариство не визнавати легітимності виборів президента РФ та його подальших рішень, виходячи із загального принципу права ("Jus ex injuria non oritur" – право не може виникнути з правопорушення).

Рада також закликала країни світу уникати візитів до Москви і не приймати у себе Володимира Путіна.

Нагадаємо про те, що так звані вибори президента РФ призначені на 18 березня – дату окупації Крим Росією.

Детальніше про вибори без вибору на Росії читайте у статті Івана Валюшка "Все буде Путін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".