Рада відхилила євроінтеграційний законопроект щодо інтелектуальної власності

04 вересня 15:34

За ухвалення законопроекту проголосувало лише 66 народних депутатів.

 

Верховна Рада України відхилила євроінтеграційний законопроект, за допомогою якого можна адаптувати українське законодавство в сфері інтелектуальної власності до законів Європейського Союзу з прав охорони винаходів і корисних моделей. Відповідна інформація міститься на офіційному сайті Верховної Ради України.

Зазначено, що за законопроект № 7538 ("Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони винаходів і корисних моделей") проголосувало лише 66 народних депутатів, проти був один народний обранець, не голосувало – 279.

Разом з тим депутати не підтримали пропозицію спікера Верховної Ради Андрія Парубія направити документ в профільний комітет для повторного першого читання. Відхилили й пропозицію повернути документ суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

"Прийняття Закону забезпечить досягнення європейського рівня охорони прав інтелектуальної власності на винаходи та корисні моделі; стимулювання винахідницької діяльності в Україні; виконання зобов'язань, узятих Україною відповідно до Угоди про асоціацію в частині імплементації в національне законодавство положень Угоди про асоціацію та актів ЄС у сфері охорони прав на винаходи і корисні моделі", - йдеться в пояснювальній записці щодо результатів прийняття документа.

Крім того, у пояснювальній записці зазначено, що в законопроекті відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

Нагадаємо, сьогодні голова ВР Андрій Парубій урочисто відкрив роботу дев'ятої сесії Верховної Ради VIII скликання.

Перед початком відкриття сесії в понеділок увечері президент Петро Порошенко на Банковій провів зустріч з керівниками фракцій.

Зазначимо, що під час Погоджувальної ради Верховної Ради депутати визначилися, що найважливішими є питання національної та інформаційної безпеки, а також прийняття держбюджету на 2019 рік.