Рада у вівторок розгляне безвізовий пакет, мораторій на землю і вибори в Маріуполі

09 листопада 12:04

Всі важливі законопроекти Рада планує розглянути за один день. На четвер заплановано ще 40 економічних законопроектів.

 

Верховна Рада України у вівторок, 10 листопада, розгляне законопроекти, необхідні для введення безвізового режиму з ЄС, а також питання призначення місцевих виборів у Маріуполі, повідомив спікер парламенту Володимир Гройсман.

"На превеликий жаль, на минулому тижні ми не змогли прийняти результативних рішень, пов'язаних з введенням безвізового режиму", - сказав Гройсман в ході засідання погоджувальної ради.

"Таким чином, ми прийняли з вами рішення про те, що для забезпечення результативного голосування ці питання будуть перенесені на вівторок пленарного тижня, тобто на завтра. Фактично ми плануємо на цьому тижні розглянути з вами проекти законів про безвізовий режим, розглянути питання, пов'язані з рентою на газ, продовження мораторію на землю, питання виборів в Маріуполі", - пояснив він.

Гройсман попросив профільні комітети оперативно підготувати законопроекти безвізового пакета до розгляду.

Він також повідомив, що у четвер народні депутати розглянуть "весь блок законів, пов'язаних з економічним розвитком та регулюванням".

За словами Гройсмана, в четвер парламент планує розглянути близько 40 законопроектів.

Читайте також: Рада ввела кримінальну відповідальність за корупцію в спорті

Нагадаємо, що 5 листопада Верховна Рада відклала "безвізового" пакету законів.

6 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про зниження рентних платежів для газових компаній до 29%.

В інтерв'ю ZN.UA Володимир Гройсман заявив, що виступає за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, оскільки на даний момент у її реального власника немає можливості і механізмів викупити землю, а без цього неможливий чесний ринок землі.