Рада сьогодні продовжить розгляд мовного закону: трансляція

23 квiтня 10:00

Це перше засідання парламенту після виборів президента

 

Верховна Рада України у вівторок, 23 квітня, продовжить розгляд законопроекту "Про державну мову" у якому залишилось розглянути трохи більше двох сотень правок.

Згідно з порядком денним парламенту на сьогодні, у розкладі в депутатів лише один законопроект. Напередодні голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав депутатів завершити розгляд правок, аби в четвер, 25 квітня, ухвалити закон в другому читанні та вцілому.

Закон про забезпечення функціонування української мови як державної було прийнято у першому читанні 4 жовтня 2018 року. 28 лютого Рада приступила до розгляду законопроекту у другому читанні. До 11 квітня депутати розглянули 1832 з 2082 поправок.

У неділю ввечері президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати закон про функціонування української мови як державної, якщо Верховна Рада встигне прийняти його другому читанні до того, як він складе повноваження.

На прес-конференції у своєму виборчому штабі Зеленський пообіцяв на посаді президента захищати українську мову, зазначивши при цьому, що до мовного законопроекту "є якісь питання".

Раніше Зеленський заявив, що виступає за збереження мовлення на телебаченні російською мовою, а питання прийняття "мовного закону" на його думку "треба глибоко вивчити" і "дізнатися думку громади з приводу цього закону".