Рада ще не отримала висновків Єврокомісії щодо "безвізових" законів – Гройсман

24 листопада 02:00

Спікер ВР сподівається, що відгуки європейських експертів будуть схвальними.

 

Верховна Рада Україна ще не отримала висновків Європейської комісії щодо так званого "безвізового пакету" законів, прийнятих українським парламентом у листопаді. Про це спікер українського парламенту Володимир Гройсман повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні я повідомив журналістам, що Верховна Рада на даний момент не отримала зауважень від ЄС за прийнятим нами "безвізовим законами". У деяких ЗМІ, проте, це повідомлення поспішили подати так, що ніби ми вже отримали позитивні висновки. Можливо, моя формулювання було недостатньо чіткою, що дозволила саме так інтерпретувати мої слова", − зазначив Гройсман.

Він також додав, що сподівається на схвалення Єврокомісією законів, прийнятих Верховною Радою.

"Очевидно, що всі ми з нетерпінням очікуємо висновків від європейських колег і дуже сподіваємося, що вони будуть позитивними і ми, нарешті, отримаємо безвізовий режим", − підкреслив політик.

Сьогодні я заявив журналістів, що Верховна Рада наразі не отримала зауважень від ЄС щодо прийнятих нами "безвізових з...

Posted by Volodymyr Groysman on 23 листопад 2015 р.

Читайте також: Рада знову провалила антидискримінаційну поправку для безвізового режиму

Нагадаємо, в суботу, 21 листопада, президент України Петро Порошенко повідомив про те, що він підписав закони "безвізового пакету".

"Тільки що, ще чорнило не висохло, я підписав пакет так званих "безвізові законів". Ми виконали ключові умови і очікуємо рішення ЄС щодо перспектив запровадження безвізового режиму для українців", - сказав глава держави у своєму зверненні до українського народу з нагоди Дня Гідності і Свободи.

Раніше Володимир Гройсман повідомив, що має намір підписати прийняті парламентом закони, необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС, і передати їх на підпис президенту тільки після того, як їх схвалить Єврокомісія.

"Як тільки це станеться, я їх одразу ж підпишу й направлю на підпис президенту. У разі, якщо у наших партнерів будуть зауваження, парламент зможе внести необхідні поправки в законопроекти", − заявив спікер.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сказав, що Україна може отримати безвізовий режим з Євросоюзом в кінці літа – початку осені 2016 року.

У декларації за підсумками саміту "Східного партнерства" у травні 2015 року в Ризі говорилися, що ЄС надасть Україні безвізовий режим в разі позитивного звіту Єврокомісії, який відбудеться в кінці 2015 року.