Рада продовжила роботу сесії до 1 лютого

24 грудня 12:02

Майже весь січень депутати не будуть проводити пленарних засідань. Вирішили "працювати" в комітетах і з виборцями.

 

Народні депутати внесли зміни до календарного плану третьої сесії Верховної Ради 8-го скликання. Відповідну постанову підтримали 232 народних обранців.

Згідно з прийнятим документом, закриття третьої сесії відбудеться не 15 січня 2016 року, а 2 лютого, коли заплановано відкриття 4-ї сесії.

Крім того, народні депутати не будуть працювати у пленарному режимі з 11 по 15 січня, як це передбачав календарний план раніше. Пленарний тиждень перенесли на 25-29 січня. Таким чином, у січні буде один пленарний тиждень.

З 28 грудня 2015 року по 22 січня 2016 року парламентарії працюватимуть з виборцями, а також у комітетах, комісіях і фракціях.

Напередодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав від Верховної Ради прийняти держбюджет на 2016 рік. "Якщо потрібно буде відзначати народним депутатам України Новий рік в стінах Верховної Ради, - значить, там його і будуть відзначати разом з урядом... Санта Клауса на 31-е число я вам обіцяю, що якщо не буде проголосований бюджет, прямо в стінах Верховної Ради", - заявив він.