Рада планує ухвалити закон про ДБР та зняти повноваження з двох депутатів: онлайн

03 грудня 09:51

Також у планах депутатів розглянути у першому читанні зміни до Податкового кодексу.

 

У вівторок, 3 грудня, народні депутати планують завершити розгляд поправок до законопроекту №2116 щодо удосконалення Державного бюро розслідувань . Серед поправок є та, яка забезпечити безперервність розслідування справ Майдану. Також Верховна Рада має розглянути цей законопроект у другому читанні.

Згідно з порядком денним, парламентарі мають розглянути проекти постанов щодо дострокового припинення депутатських повноважень Олександра Кубракова та Олексія Кучера із фракції "Слуга народу". Також у Раді планують у другому читанні розглянути законопроект №0963 "Про внесення змін до закону України "Про дорожній рух" щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних".

У першому читанні парламентарі розглянуть проект закону про внесення змін до закону "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів". Він передбачає порядок проведення слідчих дій над нардепами після скасування депутатської недоторканності.

Серед інших питань, повторний розгляд з пропозиціями президента закону №1231 "Про верифікацію та моніторинг державних виплат". Також ц першому читанні депутати мають розглянути зміни до Податкового кодексу щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві.

Для включення до порядку денного та прийняття рішення передбачено проєкт постанови №2327 "Про Заяву Верховної Ради України "Щодо першочергових кроків забезпечення євроатлантичної інтеграції України - набуття повноправного членства України в Організації Північноатлантичного договору".

Читайте також: Зеленський вніс до парламенту законопроект про "злодіїв в законі"

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що робочі місця депутатів обладнають сенсорними кнопками вже в 2020 році. Разумков зазначив, що повна заміна системи - дороге задоволення, тому сьогодні апарат парламенту намагається вирішити це питання без виділення додаткових коштів.