Рада не змогла прийнятив першому читанні закон про легалізацію азартних ігор

19 грудня 16:52

Законопроект підтримали лише 213 депутатів.

 

Верховна Рада України відхилила у першому читанні та відправила на доопрацювання законопроект №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні. Зокрема, за направлення проекту на доопрацювання проголосували 243 депутати. При цьому його прийняття у першому читанні підтримали лише 213 парламентарів.

Законопроект пропонував запровадити систему ліцензування діяльності у сфері азартних ігор із диференційованим розміром плати за ліцензії залежно від виду діяльності, розташування грального закладу, а також закон передбачає жорсткі вимоги до стабільності та гарантування виплат виграшів.

Крім того, були прописані вимоги до гравців та їх ідентифікації, зокрема осіб, які не досягнули 18 років, та жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог.

Законопроектом передбачалося, що регулювання у сфері азартних ігор здійснюється спеціальним органом - Комісією з розвитку і регулювання азартних ігор, яка підпорядкована Кабінету міністрів. До компетенції комісії належить ліцензування організаторів азартних ігор, ведення відповідних реєстрів, встановлення вимог щодо сертифікації відповідного грального обладнання.

Нагадаємо, комітет Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики 17 грудня ухвалила рішення відправити на доопрацювання не тільки урядовий проект закону №2285 про легалізацію грального бізнесу, а й усі сім альтернативних проектів.