Рада не розглядатиме відсторонення Геращенко від засідань – Арахамія

13 вересня 12:03

"У нас є багато більш важливих справ", - заявили у "Слузі народу".

 

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив про те, що народні депутати не розглядатимуть питання відсторонення співголови фракції "Євросолідарність" Ірини Геращенко від пленарних засідань

"Ми розглянули на комітеті й ухвалили рішення, але в залу, я думаю, зараз недоречно виносити. У нас є багато більш важливих справ", - сказав Арахамія журналістам, передає LIGA.net.

Він вважає, що цю ситуацію не можна було просто так залишити, оскільки вона обурила депутатів президентської партії.

Напередодні Комітет з питань регламенту рекомендував Верховній Раді позбавити Ірину Геращенко права участі у п'яти пленарних засіданнях парламенту за неетичні висловлювання. Рішення ухвалили більшістю голосів (6 проти 5) на засіданні комітету.

Раніше лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своїй заяві на адресу регламентного комітету попросив відреагувати на висловлювання Геращенко. Як випливає зі стенограми засідання парламенту, Геращенко порівняла народних депутатів із "зеленими чоловічками", які захопили Крим.

Зазначимо, що зелений колір був основним у передвиборній президентській кампанії Володимира Зеленського та партії "Слуга народу", яка отримала більшість місць у Верховній Раді.