Рада може розглянути в середу відставку Гончарука та призначення в. о. Шмигаля — ZN.UA

28 лютого 20:52

Основною робочою версією засідання є подання про зняття прем'єр-міністра Гончарука.

 

За даними ZN.UA, на позачерговому засіданні Верховної Ради одним з 5 питань буде кадровий, однак остаточних рішень по заміні міністрів і прем'єра зараз немає.

Основною робочою версією є подання про зняття прем'єр-міністра Гончарука у середу, 4 березня, і призначення в. о. Дениса Шмигаля.

Зазначимо, згідно ст. 43 Закону про Кабінет Міністрів України, в.о. прем'єр-міністра не матиме права вносити на затвердження кандидатури нових міністрів. Таким чином, щонайменше виглядатиме дивним той факт, якщо перед відставкою кадрові зміни здійснить діючий прем'єр-міністр Гончарук.

Денис Шмигаль з серпня 2019 - по лютий 2020 був призначений головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації. 4 лютого 2020 призначений на посаду Віце-прем'єр-міністра України - Міністра розвитку громад і територій України.

Також депутати мають розглянути:

1. Проект Закону про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

2. Проект Закону про внесення змін у розділ VI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про національну безпеку України" щодо набрання чинності положень щодо Головнокомандуючого Збройними силами України, Генерального штабу Збройних сил України, видів і окремих родів військ (сил).

3. Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про запобігання корупції" (2 читання).

Нагадаємо, парламент уже кілька тижнів розглядає у другому читанні законопроект про ринок землі в Україні. Всього депутатам потрібно розглянути 4018 поправок, однак поки вони пройшли тільки 1505. При цьому згідно з результатами опитування КМІС, 60% українців не підтримують продаж землі сільськогосподарського призначення.

Детальніше про наслідки прийняття проекту закону для українських регіонів читайте у статті Ярослава Рабошука "Ринок землі: що отримають регіони? для ZN.UA.