Рада може приступити до формування Кабміну в день присяги

22 серпня 12:51

Разумков хоче, щоб нова Рада працювала з першого дня.

 

Обраний народним депутатом глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков не виключає, що вже на першому засіданні Верховної Ради IX скликання 29 серпня народні депутати розглянуть питання формування уряду.

"Я поки що не готовий на це відповісти, так як не обговорював це питання з колегами, проте я не виключаю", - сказав Разумков журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на питання, чи буде 29 серпня розглядатися питання формування уряду.

За його словами, повістка дня на 29 серпня поки ще не обговорювалася на засіданні першої підготовчої групи.

"Як тільки вона буде, ми обов'язково її проголосуємо на спільному засіданні підготовчої депутатської групи", - додав Разумков.

Він також повідомив, що пропонуватиме провести засідання підготовчої депутатської групи у п'ятницю, 23 серпня.

Зазначимо, що за словами обраного депутатом Давида Арахами, ім'я нового прем'єр-міністра України стане відоме вже 29 серпня, в день першого засідання нового парламенту.

На посаду прем'єр-міністра можуть висунути голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, заступник голови Офісу президента Олексія Гончарука або ж виконавчого директора від України в МВФ Владислава Рашкована.

Нагадаємо, згідно з рішенням підготовчої депутатської групи перше засідання Верховної Ради дев'ятого скликання відбудеться 29 серпня, в четвер.