П'ять свідків Луценка «бойкотували» суд, засідання перенесли

12 жовтня 09:41

Засідання Печерського суду Києва у справі проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перенесли на завтра на 09:15. Таке рішення суду озвучив головуючий суддя Сергій Вовк, зазначивши, що перерва оголошена у зв'язку з відсутністю свідків.

 

На сьогоднішнє засідання було викликано п'ять свідків, жоден з яких не з'явився. У той же час, з'явився свідок Володимир Хміль, свідчення якого і було заслухано в суді.

Перед тим, як суд розпочав допит свідка, Ю.Луценко зазначив, що п'ять свідків, яких було викликано на сьогодні, це високопоставлені представники розвідки, один з яких є радником прем'єр-міністра. На минулому засіданні також заслуховувалися представники розвідки, і сьогоднішній допит представника кадрового департаменту МВС вносить деяку хаотичність у процес.

Адвокат Ю.Луценка Олексій Баганець попросив суддю перед закінченням засідання занести в протокол зауваження на адресу судді з приводу того, що захист не інформують про те, яких свідків буде викликано, а також до свідків, які не з'являються на засідання, не застосовуються заходи, передбачені КПК.