Путін заявив, що владі України "подадуть немовлят на сніданок", якщо вона вимагатиме

28 листопада 16:45

Президент РФ вважає, що Україні "все сходить з рук".

 

Президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про те, що керівництво України "продає антиросійські настрої" та "чого не зробить, йому все сходить з рук". Про це він сказав на інвестиційному форумі "Росія кличе!" у Москві в середу, 28 листопада.

"Мені іноді дивно дивитися – власне, я вже до всього звик, але сьогоднішня київська влада з успіхом продає антиросійські настрої, у неї іншого вже не залишилося - нічого продавати. Таке враження, що чого вони не зроблять, їм все сходить з рук", - сказав Путін. Він також заявив, що якщо українська влада "вимагатиме сьогодні немовлят на сніданок, напевно, подадуть і немовлят".

Крім того, президент РФ звинуватив президента України Петра Порошенка в організації "провокації" в Керченській протоці: "Що стосується цього інциденту в Чорному морі. Це, безумовно, провокація, яка організована чинною владою, думаю, і чинним президентом, напередодні президентських виборів в Україні в березні наступного року".

За його словами, стався "прикордонний інцидент – не більше того".

Раніше, 25 листопада, російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення дістали четверо моряків, росіяни незаконно затримали 24 українських військовослужбовця.

Командування ВМС ЗСУ наголошує на тому, що про перехід повідомлялося заздалегідь, відповідно до норм міжнародного права щодо забезпечення безпеки судноплавства. У ФСБ Росії стверджують, що жодних повідомлень не отримували, і пояснюють агресію нібито "захистом держкордону".

Росія відмовилася визнати незаконно затриманих українців військовополоненими та заарештувала їх за нібито "незаконне перетинання держкордону".