Путін запропонував скасувати постанову про використання армії на території України

24 червня 13:09

Ця рекомендація спрямована на врегулювання ситуації у східних регіонах України. Таке рішення Путін прийняв після тристоронніх переговорів, зазначив Пєсков.

 

Президент РФ Володимир Путін попросив Раду Федерації скасувати постанову від 1 березня про використання російської армії на території України, повідомив прес-секретар голови держави Дмитро Пєсков.

"У вівторок, до відльоту до Відня з офіційним візитом, надіслав до Ради Федерації на ім'я голови верхньої палати Валентини Матвієнко листа, в якому з метою нормалізації ситуції і врегулювання ситуації у східних регіонах України, а також у зв'язку з початком тристоронніх переговорів з цього питання вніс до Ради Федерації пропозицію про скасування постанови Ради Федерації від 01 березня 2014 року №48-ФЗ "про використання Збройних сил РФ на території України"", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, 1 березня, президент Росії Володимир Путін вніс звернення до Ради Федерації про використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні.

Профільні комітети Ради Федерації з безпеки та міжнародних справ розглянули звернення президента РФ до верхньої палати про використання військ РФ на території України до нормалізації там ситуації і одноголосно рекомендували сенаторам підтримати його.

Раніше США закликали Раду безпеки ООН направити в Україну міжнародну посередницьку місію.

Рада безпеки ООН, надзвичайно скликана у зв'язку з ситуацією в Україні, висловила підтримку територіальної цілісності України, закликала усі сторони до політичного діалогу і нагадала про виконання міжнародних договорів, включаючи Будапештський меморандум 1994 року та угоду між Україною і Росією від 1997 року.

Нагадаємо, 23 червня екс-президент України Леонід Кучма, який бере участь у переговорах в Донецьку про врегулювання ситуації на сході країни, повідомив, що сторони змогли домовитися про припинення вогню, до ранку 27 червня. "Ми домовилися про двостороннє припинення вогню до 10 ранку 27 червня", - заявив Кучма на брифінгу після переговорів.

У понеділок, 23 червня, у захопленій бойовиками Донецькій ОДА пройшли багатосторонні переговори між представниками України, самопроголошених Донецької та Луганської народних республік і Російської Федерації. !zn

Читайте також:

Луценко розкрив план Медведчука і Кремля щодо зриву підписання угоди з ЄС

Обама пригрозив Путіну подальшими санкціями за підтримку бойовиків на Донбасі

Президент Литви порівняла Путіна з Гітлером і Сталіним

Путін закликав припинити бойові дії в Україні