Путін віддасть окупований Донбас, бо він йому не потрібний – Гриценко

09 листопада 19:44

Про такі наміри Путіна говорять й наближені до нього росіяни, зазначив політик.

 

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну окупований Донбас стратегічно не потрібний, він все одно віддасть українські землі. Про це в ефірі "Радіо НВ" заявив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко. За його словами, про такі наміри Путіна говорять, зокрема, й росіяни у міжнародній робочій групі, які є наближеними до нього.

"Він (Путін, - ред.) віддасть його. Питання тільки коли й на яких умовах", - сказав політик. За його словами, Україні зараз важливо спостерігати за людьми, які будуть "обрані" в ОРДЛО, для того щоб виокремити тих, хто зможе під час деокупації сприяти поверненню неконтрольованих територій під юрисдикцію України.

Раніше Анатолій Гриценко повідомив про те, що закрита робоча група за його участі підготувала пакет рішень, які дозволять Україні повернути окуповані території на гідних умовах. За його словами, крім мінських і нормандських форматів переговорів існує ще й такий, де напрацьовуються рішення. У цій групі задіяні колишні та діючі політики й військові, з досвідом роботи на посадах рівня міністрів закордонних справ, міністрів оборони та послів.