Путін не стане робити перший крок для початку переговорів з Зеленським

20 червня 16:19

Глава Кремля хоче, щоб перший крок зробили з України.

 

Президент Росії Володимир Путін під час "Прямої лінії", яку транслюють російські державні телеканали, заявив про те, для початку діалогу між ним і президентом України Володимиром Зеленським потрібна "політична воля з боку українського керівництва". Раніше Зеленський заявив, що під час першої ж зустрічі з Путіним нагадає тому, що Донбас і Крим – це Україна.

"Кроки назустріч, це найпростіше. Потрібна політична воля з боку українського керівництва", - сказав Путін у четвер у відповідь на прохання зробити перший крок у спілкуванні з Зеленським.

Президент Володимир Зеленський заявив, що продовжуватиме переговори в "нормандському форматі". При цьому він анонсував кадрові зміни у мінських переговорах.

Остання на сьогодні зустріч міністрів закордонних справ країн "Нормандської четвірки" відбулася 11 червня 2018 року в Берліні. Глави МЗС України, Франції, Німеччини і Росії вперше обговорили розміщення міжнародного миротворчого контингенту ООН в ОРДЛО.

У травні того ж року відбулася зустріч Порошенка, Меркель і Еммануеля Макрона в Аахені. Президент РФ Володимир Путін не брав участі в роботі "Нормандської четвірки" з березня 2018 року, коли було зроблено спільну заяву лідерів чотирьох держав. Остання на сьогодні зустріч лідерів України, Франції, Німеччини та Росії відбулася в Берліні в жовтні 2016 року.