Пшонка: Ющенко погодився ще раз здати кров

09 червня 13:11

Справа про отруєння Віктора Ющенка буде далі розслідуватися, оскільки екс-президент погодився здати кров для додаткового аналізу.

 

Про це заявив генпрокурор Віктор Пшонка.

"До мене звернувся екс-Президент Ющенко кілька днів тому і написав звернення, в якому повідомив, що він готовий піти на додаткову експертизу, яку перед ним ставить слідство", - сказав В.Пшонка.

Генпрокурор зазначив, що Ющенко не пояснив чому він досі не давав такої згоди.

Відзначимо, що раніше В.Ющенко вже заявляв, що готовий здати повторний аналіз крові, у разі якщо Генеральна прокуратура надасть правові висновки, що при проведенні минулої експертизи було виявлено порушення.

Як повідомлялося, 5 вересня 2004 року В.Ющенко, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України, після чого відчув нездужання, і 10 вересня його було госпіталізовано до віденської клініки. Лікарі заявили, що В.Ющенка отруєно діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації. Пізніше було проведено кілька експертиз. Повторна експертиза в кінці травня 2006 року підтвердила факт наявності діоксину в організмі В.Ющенка.

Після призначення на посаду генпрокурора (початок листопада 2010 року) генеральний прокурор України Віктор Пшонка неодноразово підтверджував наміри провести додатковий аналіз крові В.Ющенка у рамках розслідування цієї справи.

11 квітня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що якщо третій президент України (2005 - 2010 рр..) В.Ющенко відмовиться здати аналіз крові для повторної експертизи, Генеральна прокуратура буде змушена закрити кримінальну справу за фактом його отруєння.