Прокуратура АРК пред'явила Гриценку звинувачення у перевищенні службових повноважень

27 сiчня 08:54

Колишньому голові і нинішньому депутату Верховної Ради Криму Анатолію Гриценку пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 статті 365 КК - перевищення влади або службових повноважень. Про це DT.UA повідомив заступник прокурора Криму Олег Лемешев.

 

Анатолію Гриценку інкримінується незаконне вилучення земель військового радгоспу «Азовський» (смт. Багерове, Ленінського району АРК). За даними слідства, Гриценко, перебуваючи на посаді голови Ленінської РДА, у 2004 році виконав дії, спрямовані на незаконне відчуження земель площею 4,8 тис. га. Сума збитків, нанесених діями чиновника, оцінюється у 23 млн грн.За даними слідства, незаконно вилучені землі військового радгоспу були також з порушенням чинного законодавства передано в оренду двом господарюючим суб'єктам: приватному сільськогосподарському підприємству «Грант», засновником та керівником якого є дружина Гриценка - Ольга Гриценко, а також фізичній особі - приватному підприємцю К.О 10:30 в суді Центрального району Сімферополя почалося засідання, на якому має бути обрано запобіжний захід для Гриценка. Прокуратура АРК наполягає на арешті екс-спікера. За словами прокурора Криму Степана Молицького, у Гриценка є зв'язки в органах влади, і «є і буде опір слідству у кримінальній справі».

За інформацією Центру журналістських розслідувань, у залі суду з'явилися народні депутати України Андрій Сенченко, Сергій Веліжанський, Мустафа Джемілєв, екс-перший віце-спікер парламенту АРК Михайло Бахарєв. Всі вони мають намір виступити поручителями Гриценка.Як повідомляло DT.UA, Анатолій Гриценко був затриманий 24 січня за підозрою у незаконних операціях із землями на території Ленінського району.Анатолій Гриценко є депутатом ВР АРК та головою Ленінської районної організації Партії регіонів.