Прокуратура викрила на отриманні хабара в. о. голови Держгеонадр

03 вересня 23:53

Чиновник вимагав три тисячі доларів за надання дозволу на видобуток торфу.

 

На отриманні хабара викрито виконуючого обов'язки голови Державної служби геології та надр України. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган у Facebook.

Як зазначається, він вимагав та отримав хабар на суму 3 тисячі доларів від представника суб'єкта господарювання за послуги по отриманню документів, необхідних для робіт з видобутку торфу.

Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що за цим "дрібним" хабарем "проглядається глобальна проблема тіньових угод" у відомстві.

"З 2014 року лише 43 з 722 ліцензій було видано на аукціонах! Все інше - у ході чиновницьких ігор", - написав генпрокурор у Facebook.

В даний час тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання затримання особи в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення йому про підозру. Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Повідомляється, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що кожен п'ятий в Україні за останній рік зіштовхувався з проявами корупції. За п'ять останніх років частка тих, хто вважає, що хабар є виправданим, якщо необхідно вирішити питання, які мають особисту значимість, зменшилася з 37% до 13%.