Прохоров заради перемоги на виборах готовий одружитися і обіцяє звільнити Ходорковського

15 грудня 08:20

Російський мільярдер Михайло Прохоров заради перемоги на виборах президента Росії готовий навіть «знайти першу леді».

 

«Якщо це буде потрібно для країни і для перемоги на президентських виборах, я навіть на це готовий», - відповів М.Прохоров на питання журналістів про ймовірне одруження.

Окрім того, бізнесмен підтвердив свою готовність брати участь у мітингу проти фальсифікації результатів виборів до Держдуми, який пройде на проспекті Сахарова 24 грудня.

У разі своєї перемоги на президентських виборах М.Прохоров обіцяє помилувати екс-голову ЮКОСа Михайла Ходорковського, який зараз відбуває покарання у колонії.

«Перше рішення, яке я прийму - гуманістичне: я помилую Ходорковського», - заявив бізнесмен.

Приватне життя 46-річного М.Прохорова, який, як відомо, ніколи не був одружений, цікавить журналістів з моменту приходу у політику бізнесмена влітку 2011 року.

На червневому з'їзді партії «Правое дело», яку він очолив, М.Прохорову поставили запитання про плани на одруження. Тоді він сказав, що вірить в кохання, досі чекає на свою другу половинку і у нього «все буде, як у нормальних людей».

На репліку про те, що він мало звертає уваги на жінок, М.Прохоров зауважив: «Кого-кого, а мене звинуватити в ігноруванні жінок неможливо».

Тим часом ЗМІ пишуть про парі, яке уклав бізнесмен у 17 років зі своїм приятелем. Тоді М.Прохоров обіцяв не одружуватися до 42 років, хоча це не означає, що після досягнення віку він має змінити свій сімейний стан.

Нагадаємо, 12 грудня М.Прохоров оголосив про намір балотуватися у президенти РФ. Він також повідомив, що після президентських виборів розпочне формування нової партії. За словами бізнесмена, найближчим часом він займеться збором підписів, необхідних для його реєстрації як кандидата у президенти.

У четвер, 15 грудня, у будівлі Московського фінансового університету при уряді РФ проходять збори ініціативної групи з висунення М.Прохорова кандидатом на посаду глави держави. Передбачається, що бізнесмен повинен визначитися з головою свого передвиборчого штабу. Співачка Алла Пугачова очолити штаб мільярдера вже відмовилася.