Прохідний бар'єр у Раду долають п'ять політсил – опитування "Рейтингу"

05 червня 12:52

Майже половина опитаних планують підтримати "Слугу народу".

 

На дострокових парламентських виборах 48,2% опитаних українців, які мають намір голосувати й визначилися з симпатіями, готові підтримати партію "Слуга народу". Відповідні результати опитування оприлюднила Соціологічна група "Рейтинг".

Повідомляється, що також долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа – За життя" (10,7%), "Європейська Солідарність" (7,8%), "Батьківщина" (6,9%) та "Голос" (5,6%). "Силу і честь" планують підтримати 4,3% опитаних, "Громадянську позицію" – 3,0%, "Радикальну партію" – 2,4%.

Згідно з даними опитування, "Європейська Солідарність" (раніше "Блок Петра Порошенка "Солідарність") очолює антирейтинг – 52% опитаних кажуть, що за жодних обставин не проголосували б за цю партію.

Серед респондентів 47% назвали головним мотивом, яким вони керуватимуться під час вибору політсили, здатність принести зміни в країні. Ще 30% голосуватимуть, виходячи із здатності партії навести порядок у країні. Кожен п'ятий мотивується тим, що у політсилі є багато нових обличь, або ж представники партії здатні побороти корупцію. 14-15% головними мотивами вибору називають підтримку партією соціальної справедливості у країні та наявність сильного лідера.

Опитування було проведено з 29 травня по 3 червня серед населення України від 18 років і старших. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня. 24 травня в Україні стартувала передвиборча кампанія.

24 травня група народних депутатів із фракції "Народного фронту" направила до Конституційного Суду подання щодо відповідності президентського указу Основному Закону.

Якщо КСУ визнає, що указ глави держави не відповідає Основному Закону, то виборчий процес буде зупинено. Докладніше читайте у статті Сергія Рахманіна "Гра в швидкі "шашечки".