Прохідний бар'єр на виборах парламенту долають п'ять партій — Рейтинг

12 червня 16:52

Чільну п'ятірку підтверджує уже друге соцопитування.

 

Серед громадян України 69% висловлюють однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. При цьому лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями, йдеться в свіжому опитуванні групи "Рейтинг".

Також прохідний бар'єр долають "Опозиційна платформа – За життя", за яку планують голосувати 10,4%, "Європейська Солідарність" (колишня БПП) із 7,9% підтримки, "Батьківщина", яку готові підтримати 7,5%, та партія "Голос" Вакарчука з 6,4%.

Водночас партію "Сила і честь" готові підтримати 4,3%, Радикальну партію – 2,5%, партію "Громадянська позиція" – 2,4%, а рейтинг інших політичних сил – менше 2%.

Також ще 10,6% виборців можуть проголосувати за партію "Слуга народу" якщо партія, яку вони підтримують зараз, не буде брати участі у виборах (так званий "другий вибір"); 7,8% - можуть підтримати партію "Батьківщина"; 6,7% - партію "Голос"; 6,6% - партію "Опозиційна платформа – За життя"; 5,7% - партію "Сила і честь"; 3,9% - партію "Громадянська позиція"; 3,1% - партію "Європейська солідарність".

Опитування проводилось 6-9 червня 2019 серед 2000 респондентів методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня.

24 травня в Україні стартувала передвиборча кампанія до Верховної Ради України. ЦВК відкрила номер спеціального рахунку для зарахування грошової застави кандидатів у народні

Висування депутатів партіями закінчлося 10 червня, а подача документів для реєстрації завершується 20 червня. Знятися з виборів можна буде до 30 червня.

Більше про те, хто буде представляти політичні партії на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня читайте в матеріалі DT.UA "Вибори в Раду: хто увійшов в списки партій".