Продан купив у Туреччині нерухомість за півмільйона доларів США – ЗМІ

29 серпня 15:27

Йдеться про два об'єкти нерухомості у курортному турецькому місті.

 

Виконувач обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан, проти якого НАБУ проводить розслідування за статтею "Незаконне збагачення", ймовірно, придбав нерухомість у Туреччині на загальну суму понад 500 тисяч доларів. Зокрема Печерський районний суд ухвалою від 9 серпня наклав арешт на два об'єкти нерухомості в Туреччині.

Згідно з документом, йдеться про два об'єкти нерухомості у турецькому курортному місті Бодрум, які було придбано у травні поточного року за $ 562 341.

"На виконання запитів Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Турецької Республіки у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що громадянин України ОСОБА_2 30.05.2018 та 10.05.2018 придбав два об'єкти нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 у компанії Маві Бодрум Іншаат Емлак Ятирим Гайріменкюль", - йдеться в ухвалі.

Водночас у матеріалах кримінального провадження відсутні будь-які відомості про доходи покупця, які б підтверджували спроможність придбання вказаної нерухомості сукупною вартістю 2 500 000 турецьких лір (понад 562 341, 00 доларів США за курсом НБУ станом на дату придбання 10.05.2018 та 30.05.2018).

Як пише видання Insider, нерухомість для Продана придбав Віталій Астахов, якого правоохоронці вважають довіреною особою Продана и питаннях легалізації тіньових коштів.

Зазначимо, що 28 серпня стало відомо, що правоохоронні органи розслідують можливе придбання в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославом Проданом курортного комплексу в Туреччині.

Нагадаємо, 16 липня Луценко заявив про те, що слідчі органи зібрали достатньо доказів причетності в. о. голови ДФС Мирослава Продана до протиправної діяльності, наголосивши на тому, що слідчі дії тривають з лютого.

9 липня співробітники СБУ і ГПУ провели обшуки в начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського та водіїв Мирослава Продана.

Як повідомляло DT.UA високопоставлене джерело в Кабінеті міністрів України, в уряді з 80%-ю ймовірністю очікують, що управління по боротьбі з корупцією СБУ під керівництвом Павла Демчини ініціює затримання Продана. В СБУ, своєю чергою, стверджують, що у них є аудіо - та відеозаписи, які свідчать про те, що Продан перетнув межу закону.

За даними видання Insider, йдеться про діяльність так званої "горіхової мафії" на митниці. Слідчі дій стосовно керівництва ДФС в уряді пов'язують з активізацією боротьби з контрабандою та корупцією на митниці.