Призначення Олени Зеркаль заступницею голови АП не відбулося — вона відмовилася від посади

22 травня 10:20

З сайту президента зник указ про її призначення.

 

Олена Зеркаль відмовилася від посади заступника глави Адміністрації президента. З сайту президента зник текст указу про її призначення.

Про її відмову повідомили джерела в команді Зеленського, передає Українська правда.

Точної причини відмови Зеркаль джерела не називають.

Олена Зеркаль начебто погоджувалася бути тільки уповноваженою з питань міжнародних судів України щодо Росії, а не заступником глави Адміністрації Богдана.

У вівторок вранці Олена Зеркаль заявила, що питання не в посаді та пообіцяла дати пояснення ввечері.

"Дякую за всі ваші емоції (без винятку). Вони надихають! Парадокси з указом 309 породжують чутки і непорозуміння. Особисто я не люблю у такий спосіб тримати людей в напрузі. Тому ввечері дам чітке пояснення. Наразі можу сказати - питання не в посаді", - написала Зеркаль в Facebook.

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський своїм указом призначив Олену Зеркаль заступником глави Адміністрації президента України. Повідомлялося, що в АП вона буде курирувати зовнішньополітичний напрямок.

Нагадаємо, 21 травня Володимир Зеленський підписав указ про призначення Андрія Богдана главою АП. При цьому, за даними DT.UA він проігнорував рекомендації Курта Волкера. Спецпредставник Держдепартаменту США настійно рекомендував президенту України не призначити на посаду людину, близьку до олігарха Ігоря Коломойського.

Зеленський звільнив начальника Генштабу Віктора Муженка, призначив на цю посаду Руслана Хомчака і підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня.