Президентський антикорупційний закон буде прийнятий не раніше 1 березня

14 лютого 11:36

Антикорупційний закон буде прийнятий не раніше 1 березня. Про це на брифінгу в понеділок, 14 лютого, у Верховній Раді заявив спікер Володимир Литвин.

 

"Що стосується проекту закону, який подав президент (Віктор Янукович, "Про засади запобігання та протидії корупції "), то ми домовилися, що буде дано два дні для доопрацювання його в головному юридичному управлінні...після цього проект закону буде винесений на обговорення, ознайомлення з ним керівників фракцій і народних депутатів" - заявив Литвин.

Він зазначив, що "реально, що закон буде винесений на розгляд 1 березня для остаточного його прийняття".

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович 4 січня нинішнього року підписав раніше прийнятий Верховною Радою закон, яким визнано такими, що втратили чинність, три закони щодо запобігання та протидії корупції, прийняті ще в 2009 році, але набуття чинності яких постійно відкладалося.

31 січня Литвин заявив, що Верховна Рада планує розглянути антикорупційні законопроекти „на наступному пленарному тижні (почався 14 лютого)“. „Якщо встигне (комітет розглянути законопроект), то на цьому тижні (розгляне парламент даний законопроект - ІФ). Але, швидше за все, це буде вівторок наступного пленарного тижня“, - сказав спікер і висловив упевненість у тому, що даний закон буде прийнятий.

Відзначимо також, що член фракції Партії регіонів, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко заявив у понеділок, 14 лютого, що затягування розгляду даного законопроекту "не зовсім політично коректне". "Є прохання цього тижня включити його до порядку денного і розглянути хоча б у кінці тижня", - сказав він.

За матеріалами РБК-Украина