Президенти України та Естонії погодили кроки щодо звільнення в'язнів Кремля і боротьби проти агресії РФ

14 вересня 22:19

Порошенко обговорив з Кальюлайд інвестиції та економічне співробітництво між країнами.

 

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом Естонії Керсті Кальюлайд і обговорив з нею питання співпраці між країнами як на двосторонньому рівні, так рамках міжнародних організацій. Особливу увагу співрозмовники приділили спільному протидії гібридній агресії Росії і зусиллям, спрямованим на звільнення в'язнів Кремля

"Скоординованы підходи до протидії гібридним викликам з боку РФ, а також невідкладні спільні кроки заради звільнення українських політичних в'язнів у Росії", - йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою глави держави ввечері в п'ятницю, 14 вересня.

Президент двох країн також торкнулися питань торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва.

Порошенко подякував Кальюлайд за послідовну підтримку України, а також практичну допомогу, зокрема, у відновленні інфраструктури в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, в травні президент Естонії Керсті Кальюлайд відвідала Україну з офіційним візитом. Вона провела ряд зустрічей з українським політичним керівництвом у Києві та відвідала Донбас. Там вона зустрілася з командувачем Об'єднаних сил Сергієм Наєвим та керівництвом Донецької держадміністрації. Кальюлайд стала першим іноземним президентом, який відвідав Донбас та лінію розмежування.