Президент Європарламенту назвав справу Тимошенко "політичною"

24 травня 19:55

Президент Європарламенту Єжи Бузек заявляє про політичну природу кримінальної справи екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це йде мова в коментарі, переданому прес-службою Європарламенту.

 

«Я стурбований новинами про рішення суду про затримання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Контекст і умови цього рішення піднімають подальшу стурбованість про політичну природу цієї справи», - заявив Є. Бузек.

Як повідомлялося, за інформацією Генеральної прокуратури, 23 травня Печерським районним судом міста Києва було винесено постанову про затримання та доставку лідера партії "Батьківщина" Ю. Тимошенко до суду для вирішення питання про можливість обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.
У ГПУ зазначають, що рішення базується на тому, що обвинувачена протягом тривалого часу ухиляється від досудового слідства і перешкоджає виконанню з нею слідчих дій.
Проте, наголошується в повідомленні ГПУ, враховуючи, що сьогодні Ю. Тимошенко разом із захисником Сергієм Власенко з'явилася на допит у Головне слідче управління ГПУ, питання про можливість обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту слідчим поки ще не вирішено.
Пізніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін запевнив, що на сьогоднішній день причин і необхідності в арешті екс-прем'єр-міністра Ю. Тимошенко немає.